Boek Nu

DATÇA

Een prachtig schiereiland in het zuidwesten van Turkije

|Datça
Datça2018-11-06T12:10:16+00:00

DATÇA

Datça is een prachtig schiereiland in het zuidwesten van Turkije, waar de Middellandse en Egeïsche Zee elkaar ontmoeten.

Met een enorme schoonheid waarbij het blauwe van de oceaan en de groene kleuren van de natuur een mooie combinatie vormen, en haar bezoekers een prachtig zicht bieden op de ongerepte natuur van Datça. In vergelijking met andere toeristische plaatsen in de buurt (zoals Bodrum, Fethiye en Marmaris) is Datça ver verwijdert van het massatoerisme, wat het juiste zijn charme geeft.

Plaatsen om te bezoeken

Het oude Datça

Eski Datça (wat het oude Datça betekent) is vernoemd naar de oude huizen in de omgeving. De geschiedenis gaat terug tot de 11e eeuw voor Christus. Het oude Datça heeft een geweldige uitstraling met zijn smalle, geplaveide straten omringd door stenen huizen. Één van de populairste dichters van Turkije, Can Yücel, bracht de laatste jaren van zijn leven door in deze authentieke omgeving.

Knidos – De historiche stad

De oude stad Knidos was welvarend en kende een sterke ontwikkeling. De geschiedenis gaat terug tot de 3e eeuw voor Christus. De stad had onder meer een belangrijke handelshaven en heeft de grootste wiskundigen, schilders en architecten voortgebracht.

In de oude stad Knidos bevond zich ook de beroemde Aphrodite-tempel. In het midden van de tempel stond een beeld van Aphrodite, dat een zeer hoge artistieke waarde had. Maar het beeldhouwwerk werd later helaas vernietigd. Tegenwoordig blijven alleen delen van het beeldhouwwerk over tussen de andere historische ruïnes die van het stadje over zij gebleven.

Klassieke windmolens van Kızlan

De beroemde windmolens van Datça in het dorp Kızlan (waar onze villa zich bevindt) zijn een must-see voor bezoekers aan de omgeving, de verlaten sfeer en de intense rust geven het geheel een prachtige uitstraling.

Het uitzicht op de berg met een slapende inheemse Amerikaanse silhouet is erg beroemd in Datça en is perfect te zien vanuit onze villa.

Baaien

Datça staat bekend om zijn prachtige baaien met stranden en azuul blauwe zee. Kargı Bay, Gereme Bay, Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü en Burgaz Beach zijn enkele van deze mooie stranden.

Gereme Bay

Burgaz Beach (met uitzicht op Simi eiland)

Kargi bay

PLAN JE VAKANTIE

Villa Datça

Boek nu